Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Echografie voor de vasculaire internist

21 november 2023 @ 17:30 - 22:30

Gratis – €39.50

Een bijzondere avond in de reeks van Vascular Rounds MUMC+: echografie voor de vasculaire internist, theorie en praktijk. Tijdens deze avond zal Frank Bosch jullie bij de inleiding meenemen in de algemene echo-achtergronden en hoe deze manier van onderzoeken met echografie een handige en zinvolle toegevoegde waarde voor de internist kan zijn. Daarna gaan we ons verdiepen in 4 onderwerpen: in beeld brengen van de 1) aorta, 2) vena cava, 3) nieren, 4) compressie bovenbeen. Dit gaat uitgevoerd worden met kleine mobiele echo-devices (de butterfly iQ), die je ook dagelijks in je zak kan hebben. Ieder thema/onderwerp wordt éérst theoretisch besproken door 1 van de 5 echodocenten, waarna de deelnemers in groepjes van 4 personen dat onderwerp bij proefpersonen gaan oefenen. Daarvoor hebben we in de zaal 5 onderzoektafels en proefpersonen, iedere tafel o.l.v. een ervaren echodocent. We verwachten van de deelnemers enige voorbereiding, een opdracht die vooraf toegezonden wordt.

Door deze invulling is de planning van de avond anders dan we gewend zijn:
– we starten op tijd: vanaf 17:45 uur een drankje met snack, zodat we om 18:15 uur in de zaal zijn om te starten
– het dinerbuffet doen we niet bij aanvang, maar halverwege de avond: om 19:35 uur.

Vanwege het praktische karakter van de avond, is het aantal deelnemers gelimiteerd op 20 deelnemers: medisch specialisten en arts-assistenten. Vol = vol, maar bij voldoende animo zullen we deze avond een 2de keer organiseren in januari 2024. Dus is er geen plaats meer of ben je wel geïnteresseerd maar 21 november verhinderd: meld je dan aan voor de wachtlijst, zodat we weten of het zinvol is deze avond te herhalen. Ben je na aanmelding voor 21 november plots verhinderd: laat het ons weten, zodat we iemand anders tijdens deze avond kunnen laten deelnemen.

Tot ziens!
Collegiale groet, Renske Olie, Roger Rennenberg, Bram Kroon

Gegevens

Datum:
21 november 2023
Tijd:
17:30 - 22:30
Kosten:
Gratis – €39.50

Organisator

Vascular Rounds MUMC+
Telefoon
00316 456 46 480
E-mail
info@vascular-rounds-mumc.nl
Bekijk de site van Organisator

Locatie

ECI cultuurfabriek Roermond
ECI 13
Roermond,6041 MANederland
+ Google Maps
Telefoon
0475-317171
Bekijk de site van Locatie

Tickets

Onderstaand nummer bevat de tickets voor dit evenement in je winkelwagen. Klik op "Koop Tickets" om bestaande deelnemersinformatie aan te passen en de hoeveelheid tickets aan te passen.
Tickets zijn niet meer beschikbaar