Doel en doelgroep

De Vascular Rounds MUMC+ bijeenkomsten worden al sinds 2003 georganiseerd door de sectie Vasculaire Geneeskunde van de vakgroep Interne Geneeskunde van het MUMC+ voor vasculair geïnteresseerde medici in de regio Limburg en ZO Brabant (beroepsbeoefenaren). Sinds 2017 vinden deze bijeenkomsten plaats in Roermond, ECI Cultuurfabriek, waar ook voldoende ruimte is om samen overleg te hebben. Voorafgaand aan de meeste bijeenkomsten is een overleg waar je patiëntencasuïstiek kunt inbrengen om te bespreken en/of vragen over te stellen.

De (avond)bijeenkomsten vinden 4x per jaar plaats en zijn CGR goedgekeurd en geaccrediteerd door de NIV en Verpleegkundig Specialisten. Voor het volledige programma: klik hier.

Primaire doel

Het primaire doel van de Vascular Rounds is bij- en nascholing van vasculair geïnteresseerde internisten en andere vasculair geneeskundig geïnteresseerde specialisten in de regio.
Dit doen we door de kennis op dit gebied met elkaar te delen, teneinde ieders kennis op dit terrein up to date te brengen en te houden. We nodigen hiervoor regionale en nationale sprekers uit die expert zijn in de diverse vasculaire onderwerpen.
Er zijn een aantal terugkerende thema’s, aangevuld met nieuwe, actuele onderwerpen.

Secundaire doel

Het secundaire doel is om elkaars vasculaire expertise te kennen, wat helpt om samenwerking en daarmee de kwaliteit van de vasculaire geneeskunde in de hele regio te bevorderen.

De uitwisseling van kennis en informatie door alle aanwezigen zal tijdens onze bijeenkomsten een steeds grotere rol in gaan spelen.

Doelgroepen

Deze bijeenkomsten zijn bestemd voor deelnemers met een BIG-registratie en vasculaire interesse:

  • Internisten (internist-vasculair geneeskundigen, endocrinologen, nefrologen, reumatologen, immunologen)
  • Arts-assistenten in opleiding zijn voor een van deze specialisatie
  • Verpleegkundig specialisten met een vasculaire specialisatie
  • Andere medisch specialisten (beroepsbeoefenaren) zoals neurologen, vaatchirurgen, cardiologen en radiologen.