De Vascular Rounds MUMC+ worden al sinds 2003 georganiseerd door de sectie Vasculaire Geneeskunde van de vakgroep Interne Geneeskunde van het MUMC+ voor vasculair geïnteresseerde medici in de regio Limburg en ZO Brabant (beroepsbeoefenaren).

Het primaire doel van de Vascular Rounds is bij- en nascholing van vasculaire geïnteresseerde internisten en andere vasculair geneeskundig geïnteresseerde specialisten in de regio. Dit doen we door de kennis op dit gebied met elkaar te delen, teneinde ieders kennis op dit terrein up to date te brengen en te houden. We nodigen hiervoor regionale en nationale sprekers uit die expert zijn in de diverse vasculaire onderwerpen. Er zijn een aantal terugkerende thema’s, aangevuld met nieuwe, actuele onderwerpen.

Het secundaire doel is om elkaars vasculaire expertise te kennen, wat helpt om samenwerking en daarmee de kwaliteit van de vasculaire geneeskunde in de hele regio te bevorderen.

De uitwisseling van kennis en informatie door alle aanwezigen zal daar een steeds grotere rol in gaan spelen.

mensen

De doelgroepen voor deze bij- en nascholing zijn vasculair geneeskundigen of andere internisten, endocrinologen, nefrologen, reumatologen, immunologen en arts-assistenten die in opleiding zijn voor een van deze specialisaties. Uiteraard zijn andere specialisten (beroepsbeoefenaren) buiten de Interne Geneeskunde met vasculaire belangstelling, zoals neurologen, vaatchirurgen, cardiologen, radiologen van harte welkom deel te nemen aan de Vascular Rounds.

De (avond)bijeenkomsten vinden 4x per jaar plaats en zijn CGR goedgekeurd en geaccrediteerd door de NIV en Verpleegkundig Specialisten. Voor het volledige programma: klik hier.